WARSZTATY KULINARNE W PIZZERII

W ramach zapoznawania się z różnymi zawodami uczniowie klas III odbyli wycieczkę do pizzerii Trattoria Oro di Napoli. Dzieci miały okazję zapoznać się  z techniką wykonania pizzy, wcieliły się w rolę kucharzy.  Każdy mógł skomponować swoją, wyjątkową pizzę z przeróżnych składników. Pod baczną obserwacją dzieci pizza była wypiekana w prawdziwym piecu do tego przeznaczonym. Po wypieczeniu odbywa się konsumpcja własnych dzieł kulinarnych. Wyglądały cudownie, a jeszcze lepiej smakowały. Była też niepowtarzalna okazja, by dowiedzieć się wszystkiego o tej najpopularniejszej włoskiej potrawie. Na zakończenie wszyscy otrzymali certyfikaty uczestnictwa w szkoleniu i balony z kolorze niebieskim.

Bardzo dziękujemy pracownikom Pizzerii  Trattoria Oro di Napoli za gościnę i radośnie spędzony czas.

Joanna Oniśk